Profisilk-web

Ny Profisilk klar med status ”Svane inspected”

På grund af de kommende ændrede kriterier, har vi i den senere tid spurgt mange af vores kunder om vigtigheden af, at Profisilk har EU blomsten (EU Eco Label), samt at kvaliteten har status som ”inspected” i forhold til de nye kriterier for Svanen, version 5 (Nordic Ecolabel). Tilbagemeldingerne har vist, at det især er meget vigtigt for jer, at kvaliteten lever op til de nye krav for Svanen i fremtiden.

Ændring
Hidtil er Profisilk blevet produceret på Sappi’s fabrik Stockstaedt (i Tyskland). Denne fabrik fyrer med kulkraft og har meddelt, at investeringen vil være alt for stor, hvis man skulle ændre i dette for at kunne opfylde de nye kriterier. Derfor har vi i IGEPAgroup besluttet, at Profisilk til det danske marked fremover produceres på Sappi’s fabrik i Gratkorn i Østrig. Her produceres søsterkvaliteten ProfiGloss i forvejen.

Sappi’s Gratkorn fabrik i Østrig
Gratkorn er en fabrik, som mange danske kunder har besøgt i tidens løb sammen med Igepa Group. Det er Sappi’s suverænt største fabrik og i øvrigt også den mest moderne og miljøvenlige. Hvis du vil vide mere om fabrikken, så kan du anvende dette link: link-ikon-8px Se mere

Med dette skifte, kan vi dermed fremadrettet sælge Profisilk med status ”inspected.” Ligeledes har Sappi søgt om at få Profisilk EU blomst (EU Ecolabel) certificeret, således at vi også kan imødekomme dette krav i fremtiden.

Det danske marked
Indtil nu har en del kvaliteter på det danske marked haft status af at være kontrolleret. Men kravene ændrer sig. Derfor har alle fabrikkerne været i gang med at søge om deres kvaliteter fortsat kan leve op til de nye kriterier i Svanen, version 5. Det kan flere af Igepa Groups kvaliteter fremover – dvs. såvel Profigloss, Profisilk, Maxigloss, Maxisilk og Maxioffset m.v.

Alle kvaliteter fra IGEPAgroup vil kunne findes i listeform, for alle trykkerier, der har en ”MY SWAN ACCOUNT”. link-ikon-8px Link

Hvornår skifter vi kvalitet?
Som det fremgår af MY Swan accounts hjemmeside, så ophører de hidtidige licenser pr. 31.3.14. Disse kan dog, iflg. Miljømærkning Danmark,  anvendes indtil 31.10.14, såfremt man er certificeret efter version 4. Således også i den overgangsperiode vi har lager af kvaliteten.

-Vi vil starte med at købe den nye Profisilk til vores lagre primo april 2014, og vil naturligvis løbende sørge for udskiftning med den gamle beholdning. Fabrikationer bliver fra Gratkorn med omgående virkning, såfremt andet ikke er aftalt. Vi skifter varenumre, således at den nye Profisilk altid vil blive leveret med de nye varenumre. En oversigt vil snarest kunne ses på vores hjemmeside www.igepagroup.dk. Der er visuel forskel på den gamle og den nye Profisilk, så det kan ikke tilrådes at blande dem.

Hvad kendetegner NY Profisilk?
• NY Profisilk er fra Sappi Gratkorn i Østrig
• NY Profisilk er som et væsentligt punkt triple bestrøget og har en speciel silk overflade
• NY Profisilk har en helt utrolig overflade jævnhed (smoothness)
• NY Profisilk har fremragende billedgengivelse (høj trykglans) og samtidig rigtig god læsbarhed
• NY Profisilk hører til helt i toppen blandt dobbelt- og triple bestrøgne kvaliteter.
• NY Profisilk har en meget fin trykbarhed, runability og formidable tørreegenskaber
• NY Profisilk er meget ensartet både i den løbende kvalitet, men også som trykprodukt
• NY Profisilk har fremragende falseegenskaber
• NY Profisilk har status ”Svane inspected” og fabrikken er miljøcertificeret efter ISO 14001,
  samt FSC- og PEFC certificeret

Har du spørgsmål til ovenstående, så kontakt din normale IGEPAgroup kontaktperson.

LFP

I en grafisk virksomhed arbejder man ofte både med offset, digitaltryk og LFP. Kvaliteten af dine løsninger afhænger af de materialer, som du arbejder med. Vi kan også levere rullerne til LFP. Hør nærmere ved din konsulent.


Kontor & Digital

Lad os rådgive dig om de uanede muligheder du har på print-løsninger ved anvendelse af forskellige kvaliteter, som hver især udnytter de forskellige teknologier optimalt. Vi har viden om papir og alle de anvendelsesmuligheder, der forefindes.

Læs mere her

Grafisk

Fra fagfolk til fagfolk. Vi kender din hverdag, og vi ved, hvilke problemstillinger du møder, når opgaverne skal løses med et godt resultat – også økonomisk. Vi er klar til at servicere og inspirere dig med hele paletten af produkter og serviceydelser.

Læs mere her

Emballage

Hvad er dine behov – og hvilken emballage dækker bedst behovene? Få klar besked – kontakt vores konsulenter og få netop den løsning, der både brugsmæssigt og økonomisk er
bedst.

Læs mere her