Prisforhøjelse pr. 1. november 2021

 

Med meget kort varsel, har vi modtaget prisstigningsvarsel fra vores leverandører. 

Prisstigningerne vil gælde fra 1. november 2021 og vedrører både lager- og fabrikationer. 

Det meget korte varsel kommer yderst ubelejligt oveni i forvejen kaotiske markedsforhold, men leverandørerne begrunder det i voldsomt stigende priser især på energi, råvarer og logistik. Stigninger, der ikke har kunnet forudses. Leverandørerne kan ikke selv absorbere disse prisstigninger ellers ville der være fare for den fortsatte drift, som flere bemærker. 

Prisændringerne vil være på plus 10-20 % og omfatter bestrøget- og ubestrøget papir, karton, Igepa Selektion m.v.

Markedet

Det europæiske marked for papir og karton har i år oplevet nogle kæmpe udsving, prisstigninger, mangel på varer, tømte lagre, lange leveringstider. Alt dette har jeg tidligere skrevet omfattende nyhedsbreve om, så det er vi på nuværende tidspunkt forhåbentlig klar over allesammen.

Det nye i situationen nu er, at fabrikkerne støder på enorme stigninger i primært energipriser. Dette har de ikke kunnet forudse, og de kan ikke selv absorbere disse stigninger. Jeg kan derfor godt frygte, at dette ikke er det sidste vi har set til ”uforudsete prisstigninger.” Den næste ordinære prisstigning er annonceret til primo 2022, men det vil være vigtigt, at budskabet om det turbulente papir- og kartonmarked udbredes til slutforbrugeren. Jeres kunder. Flere fabrikker taler om kommende energitillæg på mellem 100 – 200 euro pr. tons papir/karton. Det har naturligvis betydning for den endelige pris pr. kg. Under alle omstændigheder, så er noget af det, der står med småt, nu overordentligt vigtigt, nemlig at det er leveringsdagens pris der gælder. Det skal huskes, at det i yderste konsekvens er sådan papir- og kartonmarkedet fungerer, så det vil også være vigtigt, at der tages forbehold for dette når der afgives tilbud.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos IGEPAgroup.

Med venlig hilsen

E. Michaelis & Co.

 

Flemming Friche

Salgsdirektør

LFP

I en grafisk virksomhed arbejder man ofte både med offset, digitaltryk og LFP. Kvaliteten af dine løsninger afhænger af de materialer, som du arbejder med. Vi kan også levere rullerne til LFP. Hør nærmere ved din konsulent.


Kontor & Digital

Lad os rådgive dig om de uanede muligheder du har på print-løsninger ved anvendelse af forskellige kvaliteter, som hver især udnytter de forskellige teknologier optimalt. Vi har viden om papir og alle de anvendelsesmuligheder, der forefindes.

Læs mere her

Grafisk

Fra fagfolk til fagfolk. Vi kender din hverdag, og vi ved, hvilke problemstillinger du møder, når opgaverne skal løses med et godt resultat – også økonomisk. Vi er klar til at servicere og inspirere dig med hele paletten af produkter og serviceydelser.

Læs mere her

Emballage

Hvad er dine behov – og hvilken emballage dækker bedst behovene? Få klar besked – kontakt vores konsulenter og få netop den løsning, der både brugsmæssigt og økonomisk er
bedst.

Læs mere her