Pressemeddelelse 19.10.21

 

Pressemeddelelse

Energitillæg                   

Hasselager, d. 19. oktober 2021

Vi må desværre konstatere, at den aktuelle prisudvikling i energisektoren medfører betragtelige omkostningsstigninger ved produktion af energiintensive produkter – som f.eks. papir og karton.

Vores muligheder for at kompensere for prisstigninger, både for os som grossist og for vores leverandører på producentsiden, er udtømte. Vores leverandører af papir- og kartonprodukter har over en bred kam meddelt markedet, at der fremover opkræves energitillæg på op til € 150 pr. tons papir/karton. Disse tillæg gælder for alle leverancer fra den 25. oktober 2021 og dermed også for leverancer, der allerede er bestilt og bekræftet.

På den baggrund er det nødvendigt for IGEPA group at videregive disse omkostninger i samme niveau til vores kunder. Vi forsikrer naturligvis om, at alle kundeordrer kan annulleres uden omkostninger, såfremt dette måtte være et kundeønske. 

Energitillægget gælder indtil videre, og opkræves ud over de prisstigninger, der allerede er blevet kommunikeret til markedet i 4. kvartal 2021.

Denne prisjusteringsdynamik for papir- og kartonprodukter, vil efter vores mening og også ifølge alle økonomiske eksperter sandsynligvis fortsætte ind i 2022. Vi ser ikke umiddelbart en tendens imod et aftagende omkostningspres og dermed et roligere marked.

Vi ønsker hos IGEPA group at kommunikere så åbent og transparent som muligt. Det er vigtigt for os, at beslutninger træffes på opdateret viden om pris- og markedsudviklingen, hvilket denne pressemeddelelse også er garant for. Vi forsikrer samtidigt, at vi fortsat vil gøre alt i vores magt for at give vores kunder den bedst mulige service også i denne ekstraordinære situation.

Om IGEPA:

Med mere end 75 lokationer i 25 lande og omkring 3.500 medarbejdere, er IGEPA group en af de førende specialiserede grossistgrupper i Europa, og servicerer mere end 50.000 kunder indenfor industri, handel og reklame. Sortimentet omfatter produkter, som grafisk papir og karton, emballage og medier til annoncering, herunder teknisk udstyr og andre tjenester. IGEPA group, og vores strategiske partnere, opnåede en omsætning på 1,54 mia. euro i Europa i 2020.

Kontakt for spørgsmål:

Flemming Friche

Salgsdirektør

Telefon: 4073 1954

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.igepagroup.dk

www.igepa.de

LFP

I en grafisk virksomhed arbejder man ofte både med offset, digitaltryk og LFP. Kvaliteten af dine løsninger afhænger af de materialer, som du arbejder med. Vi kan også levere rullerne til LFP. Hør nærmere ved din konsulent.


Kontor & Digital

Lad os rådgive dig om de uanede muligheder du har på print-løsninger ved anvendelse af forskellige kvaliteter, som hver især udnytter de forskellige teknologier optimalt. Vi har viden om papir og alle de anvendelsesmuligheder, der forefindes.

Læs mere her

Grafisk

Fra fagfolk til fagfolk. Vi kender din hverdag, og vi ved, hvilke problemstillinger du møder, når opgaverne skal løses med et godt resultat – også økonomisk. Vi er klar til at servicere og inspirere dig med hele paletten af produkter og serviceydelser.

Læs mere her

Emballage

Hvad er dine behov – og hvilken emballage dækker bedst behovene? Få klar besked – kontakt vores konsulenter og få netop den løsning, der både brugsmæssigt og økonomisk er
bedst.

Læs mere her