Vores historie

 

Igepa-Michaelis’ historie, ejerforhold og udvikling

Vi er stolte af at være et firma med en historie. Og oven i købet en lang én af slagsen.

Vi er stolte af at være et familieejet firma – de nuværende ejere er nu med 4. generation ved rorpinden og direkte involveret i vores dagligdag. Det giver konsensus og en helt unik familieånd i vores virksomhed.

Vores historie har, i de første mange år, drejet sig om papir til den grafiske industri. I de senere år er vi blevet totalleverandør til den grafiske industri, men samtidig har vi også taget hul på en masse nye og spændende forretningsområder til andre industrigrene end den grafiske.


Vores tyske rødder: 

I 1804 etablerede vores grundlægger Eduard Michaelis en lille papirhandel i Hamborgs bykerne.
Eduard Michaelis, som både var litterat og filosof, var også en god købmand.

Eduard-Michaelis

"Am besten hat sich konserviert
Mein Freund, der Papierverkäufer.
Sein Haar war gelb und umwallt sein Haupt.
Sieht aus wie Johannes der Täufer." 

"Deutschland ein Wintermärchen"
Heinrich Heine over Eduard Michaelis
i 1844 

 

     

Etableringstidspunktet for en papirforretning var velvalgt, for i samme årti blev den første industrielle papirmaskine opfundet.

Dermed gik papir med ét fra at være en luksusartikel til at blive hver mands eje.

Etablering
Steindamm
Hamborg
   Steindamm 

 

Forretningen voksede støt og roligt, og grundlaget for en egentlig papirgrossistvirksomhed blev skabt.

Admiralitat

 

 

Domicil
Admiralitätsstrasse
Hamborg


Front + Bagside

   Admiralitat2  

I 1962 flyttede virksomheden væk fra Hamborgs bykerne i nye større faciliteter i forstaden Reinbek. 

Gutenberg-35

 

Reinbek
Gutenbergstr. 2 

Administration + 
Hovedindgang

   Gutenberg2-35
 

I 1966 blev der oprettet filialer i Kiel og Berlin, og i 1973 blev vores datterselskab i Bremen – Hansa-Papier – etableret. 

I 1976 starter vores danske del af forretningseventyret. E. Michaelis & Co. A/S blev en realitet på det danske marked, ved købet af den mindre papirgrossist J.C. Papir i Malling.

  
Gutenbergstr

 

 


Faciliteterne i Reinbek blev udvidet ikke mindre end 6 gange,
men efter 40 år var pladsen alligevel alt for trang.

I 2008 byggede E. Michaelis derfor det nuværende hovedkontor kun en kilometer fra adressen.

 Reinbek
Senefelder Ring 

 Senefelder-Ring2

 

Herfra forsynes i dag også Danmark og henter varer dagligt. Hvis størrelsen skal perspektiveres, så har vores hovedkontor i Reinbek 23.000 m2 lager med 28 porte til vareind- og udlevering og 4.500 m2 kontorfaciliteter.
Senefelder-Ring-50 


Seneste nyt

Vores ejere i Reinbek har i 2011 opkøbt bl.a. Lürssen og Beck, samt BSG. Alle 3 firmaer er nu 100 % integreret i vores hovedkontor i Reinbek. De to førstnævnte er firmaer med mangeårig erfaring med salg af trykfarver, gummiduge, alskens forbrugsmaterialer, CTP-maskiner og –plader, digitale trykmaskiner og meget andet. BSG er en grossist med ekspertise inden for emballageindustrien og et alsidigt udbud af materialer hertil.

Så alt i alt en fortælling ind til videre om et firma med en lang og succesfuld historie. Vi bevæger os støt og roligt hen imod at blive meget alsidige. Vi spejler os naturligvis i vores markeder og forsøger hele tiden at udvikle os i overensstemmelse hermed, samtidig med at vi gerne sætter nye standarder for, hvordan dagsordenen ser ud.

 

IGEPA-Michaelis danske historie

IGEPA Group's historie

LFP

I en grafisk virksomhed arbejder man ofte både med offset, digitaltryk og LFP. Kvaliteten af dine løsninger afhænger af de materialer, som du arbejder med. Vi kan også levere rullerne til LFP. Hør nærmere ved din konsulent.


Kontor & Digital

Lad os rådgive dig om de uanede muligheder du har på print-løsninger ved anvendelse af forskellige kvaliteter, som hver især udnytter de forskellige teknologier optimalt. Vi har viden om papir og alle de anvendelsesmuligheder, der forefindes.

Læs mere her

Grafisk

Fra fagfolk til fagfolk. Vi kender din hverdag, og vi ved, hvilke problemstillinger du møder, når opgaverne skal løses med et godt resultat – også økonomisk. Vi er klar til at servicere og inspirere dig med hele paletten af produkter og serviceydelser.

Læs mere her

Emballage

Hvad er dine behov – og hvilken emballage dækker bedst behovene? Få klar besked – kontakt vores konsulenter og få netop den løsning, der både brugsmæssigt og økonomisk er
bedst.

Læs mere her